A murit geograful Mihai Ielenicz, preşedintele Societăţii de Geografie din România

Ielenicz.jpg

Societatea de Geografie din România anunţă „cu profundă durere că ieri, 20 aprilie 2017, a încetat din viață Prof. univ. dr. Mihai Ielenicz, președintele Societății de Geografie din România și membru al Comitetului Național de Geografie. Profesorul Ielenicz a avut contribuții esențiale în organizarea și dezvoltarea Geografiei Românești, continuând tradițiile marilor înaintași. Dumnezeu să îl odihnească în pace!


 Va informăm că astăzi, 21 aprilie, s-a desfășurat la Institutul de Geografie o întrunire de urgență a Biroului Executiv Național al Societății de Geografie care este în directă legătură cu Doamna Gabriela Ielenicz, soția profesorului, și va sprijini familia în vederea repatrierii din Iordania și a pregătirii formalităților privind înhumarea.”

Din 2013, Societatea de Geografie din România se află sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I. Organizația a fost fondată în ziua de 15/27 iunie 1875 de Domnitorul Carol I. Ea a purtat denumirea de  “Societatea Română Regală de Geografie” și a luat ființă într-o adunare generală prezidată de Domnitorul Carol. Societatea de Geografie din România a fost distinsă de Regele Mihai I cu Crucea Casei Regale a României în 2015, la împlinirea a 140 de ani de la fondare.

Vineri, 31 martie 2017, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta o delagație reprezentând Societatea de Geografie din România. Principele Radu a discutat cu președintele societății, profesorul universitar dr. Mihai Ielenicz, cu vicepreședintele societății, academicianul Dan Bălteanu, și cu secretarul societății, dl Costin Diaconescu, despre apropiata conferință națională anuală, care va avea loc între 1 și 4 iunie 2017, la București.

20170331_160407

Scrie un comentariu

Din categoria Universale

Lasă un comentariu