Salvarea prinţului Nicolae: o căsătorie regală, „biletul” pentru reprimirea în Casa Regală. Ce principesă propunem:

Veţi afla, poate cu surpriză, faptul că preocuparea unei căsătorii regale nu a fost nicidecum străină tineretului monarhist, din contră. De ce acest anunţ excepţional acum?
Astăzi se împlinesc 128 de ani de la moartea Iuliei Hasdeu (1888-2016). Am luat în calcul şi varianta în care Nicholas De Roumanie Medforth-Mills găsea o româncă poetă cu un suflet de geniu şi o minte de porumbiţă:
„– „Dar cum ai vrea să mă cobor? / Au nu-nțelegi tu oare, / Cum că eu sunt nemuritor, / Și tu ești muritoare?”
– „Nu caut vorbe pe ales, / Nici știu cum aș începe – / Deși vorbești pe înțeles, / Eu nu te pot pricepe;
Dar dacă vrei cu crezământ / Să te-ndrăgesc pe tine, / Tu te coboară pe pământ, / Fii muritor ca mine.” (Cătălina, lui Hyperion, în „Luceafărul”, Mihai Eminescu)
„Suntem două libertăţi. Dragostea noastră nu e umilinţă, e o mândrie. Nu vreau să te copleşesc, să-ţi limitez viaţa numai la mine. N-aş avea nici o bucurie să am alături de mine un prizonier. Nu-ţi cer decât dragostea ta. Aceea e a mea si numai a mea. N-o împart cu nimeni. Aşa cum nici tu nu vei împărţi cu nimeni dragostea mea. Dar dincolo de dragoste eşti liber a trăi cum vrei.” (Ionel Teodoreanu, „Lorelei”)
De ce minte de porumbiţă? Am aflat despre porumbei un lucru superb: ei se aleg şi rămân, pe viaţă, o pereche, deşi Dumnezeu le-a dat aripi cu care ar putea zbura oricând. Mi se pare fascinant cum cele mai libere fiinţe, având libertate, nu simt nevoia ei…
„Iar botezându-se Iisus, când ieşea din apă, îndată cerurile s-au deschis şi Duhul lui Dumnezeu s-a văzut pogorându-se ca un porumbel şi venind peste El.” (Sfânta Evanghelie după Matei, 3:16)

Organizaţia de tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

principesa-maria-annunciata-von-liechtenstein-vedere2-copy Principesa Maria Anunciata de Liechtenstein (n. 12 mai 1985) este fiica cea mare a Principelui Nikolaus de Liechtenstein, al treilea fiu al Principelui Regnant Franz Iosif II (1938-1989), şi a Principesei Margareta de Louxembourg, mezina Marelui Duce Jean (1964-2000). Foto © Tory Burch/aprilie 2016.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills (n. 1 aprilie 1985), succesor al Regelui Mihai I oficial din 30 decembrie 2007 şi purtător al titlului de Principe al României între 1 aprilie 2010 şi 1 august 2015, este primul moştenitor masculin al Regelui Mihai I. În 2007-2015 urma, în linia de succesiune virtuală şi potenţială a Dinastiei Române, Principesei Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, şi mamei sale, Principesa Elena.

Vezi articol original 186 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Universale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s