Omagiu Regelui Ferdinand, la 150 de ani de la naştere

regele-a-murit-traiasca-regele-18496133Muzeul Naţional de Istorie a României: 

Expoziţia “Regele a murit, trăiască Regele!”, deschisă între 30 octombrie 2014 – 1 martie 2015.

un bun romanMuzeul Naţional Cotroceni:

Expoziţia “Un bun român – Ferdinand I al României”, deschisă între 27 mai – 20 iulie 2015.

Academia Română:

Expoziţia “Regele Ferdinand I Întregitorul – 150 de ani de la naştere”, deschisă între 6-31 iulie 2015, vernisată în prezenţa ASR Principelui Radu al României.

Puteţi viziona aici turul virtual al expoziţiei.

Lucrari publiceBanca Naţională a României:

La 15 iulie 2015, BNR a lansat în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat) şi o monedă din argint dedicate împlinirii a 150 de ani de la nașterea regelui Ferdinand I. Totodată, s-a organizat o dezbatere asupra albumului „Lucrări publice în vremea regelui Ferdinand”, de Nicolae Șt. Noica.

scrisoriMuzeul Naţional Peleş:

Conferinţa “Scrisorile Regelui Ferdinand” a fost susţinută de prof. Sorin Cristescu la 23 august 2015, în Sala de Concerte a Castelului Peleş.

Muzeul Brăilei:

La 23 august 2015, la Galeria de Artă „Gheorghe Naum”, a avut loc vernisajul expoziției MEDALII ȘI PLACHETE EMISE DE MUZEUL BRĂILEI „CAROL I” și lansarea medaliei REGELE FERDINAND I, ÎNTREGITORUL ROMÂNIEI, 150 DE ANI DE LA NAȘTERE (1865-2015). Lansare de carte: „10 Mai / Casa Regală a României în cronici radiofonice (1930-1944)”, Culegere de documente din Arhivele Societăţii Române de Radiodifuziune, Editura Casa Radio Bucureşti – Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I”, Brăila, 2015. a prezentat Maria-Denise Theodoru;

Ferdinand la birou

Ziua de 20 iulie 2015 – când s-au comemorat 88 de ani de la moartea Regelui Ferdinand I al României – a fost marcată astfel, de către asociaţia Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei:

Galaţi 20 iulie

Ziua de 24 august 2015 – când s-au împlinit 150 de ani de la naşterea Regelui Ferdinand I al României – a fost marcată astfel, de către asociaţia Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei:

  • la Galaţi, printr-o conferinţă-dezbatere organizată în sala ”Mihai Eminescu” a bibliotecii județene ”V. A. Urechia” din Galați. Moderator şi organizator a fost dl. Ioan Furtună, vicepreședinte al ANRM, președintele ANRM Galați. La discuții au participat invitaţi de valoare. Cu această ocazie a avut loc lansarea albumului publicat de Editura Vremea – ”LUCRĂRI PUBLICE ÎN VREMEA REGELUI FERDINAND” – a prof. univ. dr. ing. Nicolae Șt. Noica.
  • la Iaşi, printr-o ceremonie de depunere de coroane de flori la statuia Regelui Ferdinand;  o conferinţă de presă în sediul Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi; şi lansarea unei expoziţii, „Portrete Regale”, în foaierul Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi.

La 24 august 2015, am marcat 150 de ani de la naşterea marelui nostru Rege Ferdinand I, iar, la 29 octombrie 2015, marcăm 140 de ani de la naşterea consoartei sale, Regina Maria – ambele momente anticipând apropiatul centenar al Marii Uniri din 1918.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Universale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s