30 decembrie 1947: lichidarea ultimei monarhii, la 25 de ani de la crearea URSS

Dl. Emanuel Bădescu, istoric, mi-a atras atenţia că abdicarea forţată a M.S. Regelui Mihai şi instaurarea Republicii Populare Române s-a produs la 30 decembrie 1947 – şi nu într-o zi apropiată (de pildă, 29 decembrie sau 31 decembrie) – pentru a coincide cu „aniversarea” creerii Uniunii Republicii Sovietice Socialiste (URSS) prin tratatul din 30 decembrie 1922. Dumnealui afirma că actul de abdicare a fost scris de Valter Roman, fiind adus de la Moscova de Emil Bodnăraş.

Conform juristului Eleodor Focşeneanu, lichidarea monarhiei din România s-a decis la Internaţionala a IV-a / Cominform din septembrie 1947, la care a participat şi…. Italia. Delegaţiei române i s-a reproşat – atrăgând mirarea celorlaltor participanţi – că România avea încă monarhie. Bineînţeles, directiva dată de Cominform a fost eliminarea cât mai rapidă a monarhiei româneşti.

Data aleasă (30 decembrie) este un simbol care dovedeşte, încă o dată, că republica a fost impusă de o forţă exterioară (URSS). Stalin a înţeles un lucru: într-o ţară unde există Rege, nu există comunism!

stalin

Reclame

Un comentariu

Din categoria Universale

Un răspuns la „30 decembrie 1947: lichidarea ultimei monarhii, la 25 de ani de la crearea URSS

  1. Pingback: Emanuel Bădescu: „Proclamarea republicii a însemnat anularea independenţei României.” | Monarhia Salvează România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s