Cartela Metrorex de 62 de călătorii: cine este nemulţumit?

„Abonamentul lunar cu 62 de călătorii se elimină ca urmare a numeroaselor nemulţumiri exprimate de publicul călător.
Citatul este din comunicatul Metrorex remis către B365.
Carte de 62 de călătorii, care costa 50 de lei (şi s-ar fi scumpit la 60 de lei), este una dintre cele mai folosite cartele pentru folosirea metroului pe termen lung. Singura variantă care rămâne este abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii, care costa 60 de lei (şi se va scumpi la 70 de lei):

Titluri de călătorie:

cartela cu 2 călătorii …………………………………………………………. 5 lei

cartela cu 10 călătorii …………………………………………………………. 20 lei

abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii ………… 25 lei

abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii …………………. 70 lei

abonament de o zi ……………………………………………………………… 8 lei

Cine este nemulţumit de cartelele de 62 de călătorii?
În imaginea de mai jos se poate vedea că, de aproape 4 ani de când călătoresc cu metroul (de când sunt elev de liceu), am achiziţionat abonamentul lunar de 62 de călătorii:
Există un motiv practic: abonamentul lunar te obligă la o distanţă de 15 minute între folosirea cartelei. Deci, în situaţia în care merg în metrou alături de o altă persoană (mi s-a întâmplat de multe ori), nu îi voi putea dărui o călătorie de pe abonamentul meu.
metrorex
Reclame

7 comentarii

Din categoria Atitudini

7 răspunsuri la „Cartela Metrorex de 62 de călătorii: cine este nemulţumit?

 1. Adrianne

  Reblogged this on Adriana Berlioz.

 2. irinapop

  Din cate am inteles, nemultumirea calatorilor era legata de faptul ca nu toate cele 62 de calatorii puteau fi consumate intr-o luna. Si atunci au fost solicitari de prelungire a termenului de valabilitate a acestei cartele. Pentru ca din moment ce platesti 62 de calatorii ar fi frumos si corect sa le si consumi pe toate. Numai ca in Romania nu ajung sa ia decizii cei cinstiti si corecti. Si atunci mai marii Metrorex au decis: nemultumitului i se ia darul (platit, evident, din buzunarul nemultumitului). Ia sa-i punem noi pe tovarasii astia calatori sa dea si mai mult din buzunar si sa nu-si poata utiliza eficient cartela de metrou.Sic (!!!!) Comentati?!!!!! (pateu, pateu)

 3. Carina

  Are dreptate fata care a scris mai sus.De ce trebuie sa puna Metrorex limita de 30 de zile pentru cele 62 de calatorii? Sunt platite din banii munciti de noi, romanii. De cate ori n-am lasat „cadou” calatorii celor de la metrou….Acum vor sa scumpeasaca toate tipurile de abonamente….dar SALARIILE cand se vor mari? Cum sa mai faci fata cu 200 de euro lunar cu preturile astea ????
  SA VA FIE RUSINE , VOUA, CELOR CARE HOTARATI FARA SA CONSULTATI CALATORII!!!!!!!

 4. bla bla

  Fantastic! Daruieste-i bani pt o cartela de 2 calatorii. Sau sa-si cumpere singur/a ca doar nu-s casa de abonamente sau calatorii.

 5. Calin

  Nu ar fi corect. Asa cum a mai zis cineva , singurele inconviniente ca sa zicem, sunt perioadele valabilitate si faptul ca nu iti mai poti face alt abonament in caz de îl consumi pe primul ,pana nu trece perioada de valabilitate al primului abonament.

 6. Ingrid

  @Carina: o luna are maxim 31 de zile, drept urmare 62 de calatorii (2 pe zi). Daca iti punea doar 46 de calatorii (o luna are maxim 23 de zile lucratoare), te simteai mai bine?Era mai corect?Te-ai fi plans ca nu iti ajung. Din cauza oamenilor ca tine desfiinteaza ei acest abonament.

  @Calin: Este total gresit ce spui. Abonamentele nu sunt nominale. Daca nu esti student, poti sa-ti faci si 3 intr-o luna, e treaba ta. La studenti se justifica sa isi faca doar 1/luna pentru ca ei il iau la jumatate de pret si nu ar fi normal sa ia abonamente pentru toata familia la jumatate de pret, corect?

  Iar motivul real pentru care scot ab de 62 de calatorii este ca acesta este un abonament foarte pagubos pentru ei. Doua persoane pot circula minim 3 saptamani cu un singur abonament (ca sa nu spun o luna ca cineva se va gasi sa imi spuna ca 40 zile x 2 face mai mult de 62 de calatorii).

 7. John

  Mai Ingrid mai, de ce esti asa desteapta? Si pe deasupra, mai ai si dreptate! Ntz, ntz!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s