„Common Royalty”

Sorin Ştefan:

http://www.dukeandduchessofcambridge.org/

Sunt acolo sus trei vignete, iar primele două glăsuiesc așa —
The Prince of Wales and the Duchess of Cornwall
The Duke and Duchess of Cambridge
(a treia este Prince Harry)
[…] se poate adresa celor două doamne cu Kate și Camilla(deoarece el, în calitate de „monarhist”, nu vede Prinți, și Prințesele ar trebui să scape privirii sale sfredelitoare). Nici una dintre cele două doamne nu este de obârșie nobilă, și totuși severa și venerabila Casă Regală engleză nu a ezitat să le confere amândurora titluri nobiliare…

_________

Marian Popa:

Sorin, mai învata arborii genealogici dinstici. te faci de râs, pentru cineva care a stat de vorba cu nu’s ce VIPuri europene.
Camilla nu m-a interesat, si oricum nu ajunge regina, nici în Anglia si nici în România, dar Kate este de vita nobila, mai veche decât nemtii din Windsor si evident mai britanica. Nu exista Cenusarese în familia regala britanica, cu alte cuvinte. Nici Spencerii nu erau neica-nimeni.
Cel care a îndreaznit sa se însoare cu o commoner, a trebuit sa renunte la tron. Poate ca-ti spune ceva acest lucru, ring a bell, ca tot vorbim de englezi 🙂 .

_________

Sorin Ştefan:

Nu, domnule Marian, nu aveți dreptate, contrar a ce credeți dumneavoastră – sau poate că deformați în mod voit adevărul, în deplină cunoștință de cauză – Kate Middleton este a commoner, după cum puteți constata consultând foarte ampla presă britanică… nu trebuie un efort de concentrare prea mare, care să vă epuizeze… chiar și numai profilul publicat de Guardian, înainte de căsătoria cu William, ar trebui să vă fie suficient…

http://www.theguardian.com/uk/2010/nov/16/profile-kate-middleton

…al cărui subtitlu menționează,

Prince William’s fiancee is a commoner who avoids the limelight – which could help her avoid the pitfalls of predecessors

„Logodnica Prințului William este a commoner care evită luminile rampei – atitudine care ar putea-o ajuta să evite capcanele în care au căzut predecesoarele”

Iar în pagina din Wikipedia ce îi este dedicată, pagină evident realizată cu consimțământul actualei Ducese de Cambridge, stă scris:

„Spre deosebire de majoritatea mireselor regale și de cele mai multe consoarte-în-așteptare, din ultimii mai bine de 350 de ani, familia apropiată a Catherinei nu este nici de obârșie aristocrată, nici regală…”

Sau Telegraph, care titra…

„Căsătoria Regală: Kate Middleton va fi prima Regină-în-așteptare din rândurile clasei de mijloc”…

În familia tatălui au fost, la un moment dat, negustori de lână, iar a mamei are origini mult mai modeste…

Un alt pasaj din Telegraph, dintr-un articol intitulat, „De ce ar trebui să le fim recunoscători Middleton-ilor”, afirmă:

Middleton-ii sunt prima familie fără titlu nobiliar care vor fi bunicii unui viitor suveran, din 1028 încoace, când o spălătoreasă anonimă, franțuzoiacă, dădea naștere viitorului William Cuceritorul. Regina Elisabeta, Regina Mamă, née Lady Elizabeth Bowes-Lyon, și Diana, née Lady Spencer, erau considerate commoners deoarece tații lor erau simpli earls. Dar Ducesa de Cambridge este marea noutate: fiica unor flight attendants, având în genealogia sa mineri, funcționari, vânzători”(chiar mai umili de atât, n.m)

Faptul că cineva ar fi descoperit în familia tatălui, în secolul XVIII, o înrudire cu o viță nobilă – o descoperire cam cusută cu ață albă, deoarece Middleton-ii înșiși habar nu aveau de ea – încearcă să potolească, tardiv, acele spirite care ar fi dorit pentru William o consoartă cu sânge albastru. Însă asta nu-i modifică cu nimic statutul, unanim recunoscut, de commoner.

Același lucru este valabil și pentru Camilla, soția Prințului Charles, deși în genealogia sa poate fi găsit sânge albastru, ea nu este considerată membră a aristocrației.

La urma urmei, în Anglia foarte multe genealogii arată un amestec de commoners și nobility, ca să nu mai vorbesc de nenumăratele odrasle nelegitime… cu origine disputabilă...

Susținând că Kate Middleton, la data căsătoriei cu Prințul William, nu era a commoner, un loc atât de comun încât mă surprinde că faceți caz de el, nu faceți altceva decât să vă dovediți – a câta oară – ori incultura, ori reaua credință, sau, cum v-a spus Mădălin Focșa atunci când s-a retras de la discuția Ion Antonescu-Regele Mihai, recurgeți la același gen de „denaturări și minciuni”.

Nu e de mirare că atacurile încep să-l vizeze acum pe Prințul Radu Duda. Deoarece chiar și împătimiții în ura lor față de Regele Mihai – precum dumneavoastră – trebuie să se fi plictisit puțin de simplismul tiradelor lor, își aleg alte și alte victime…

Faptul că Prințesa Margareta s-a căsătorit cu commoner-ul Radu Duda nu îi alterează deci cu nimic calitatea de moștenitoare a tronului – ne-vacant – al Regatului României, sper eu, și sunt convins că și dumneavoastră, din nou Mari.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Universale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s