Majestatea Sa Regele Mihai I al României este unionist! Casa Regală a României susţine unirea cu Basarabia!

„Gândindu-ne la eliberarea Patriei, să ne gândim şi la reîntregirea ei, fără preget, să ne încordăm voinţa întru îndeplinirea acestor aspiraţii ale întregului popor român.” – Majestatea Sa Regele Mihai, în 1988, la 70 de ani de la unirea Basarabiei cu ţara (1918), „regretând că împrejurările mă împiedică să fiu printre voi, în această zi care aminteşte că voi, basarabenii, v-aţi pronunţat liber în favoarea reîntoarcerii voastre în vadul strămoşesc.” „vă exprim neprecupeţitul meu sprijin în lupta ce o duceţi în redobândirea libertăţii în această parte a României care ne-a fost răpită” (apud Doina Uricariu, „Scara Leilor”, vol. I, Polirom, 2011, pp.350-351).

Monarhia Salvează România

Majestatea Sa Regele Mihai I al României:

„Basarabia, Moldova, Muntenia Transilvania, Oltenia, Banatul, Dobrogea sunt doar locuri de naștere ale omului. De îndată ce el începe să vorbească românește, el este român și aparține unei țări unice și indivizibile – România. Basarabeni sau olteni ne numim doar după locul de baștină. Dacă suntem de acord cu independența Basarabiei, înseamnă că în principiu suntem de acord și cu independența Banatului, Olteniei, Transilvaniei și așa mai departe. E un fel de a gândi periculos și foarte antiromânesc. […] Basarabia nu poate și nici nu trebuie să fie independentă față de România, ca de altminteri nici un alt pământromânesc.

Fără Basarabia, România nu este un lucru întreg. Cele mai multe suferințe ale ei chiar de aici se trag. Românii au început să afle care e cauza principală a nemulțumirii lor. Ei vor Basarabia așa cum un organism vătămat vrea să…

Vezi articol original 342 de cuvinte mai mult

Reclame

3 comentarii

Din categoria Universale

3 răspunsuri la „Majestatea Sa Regele Mihai I al României este unionist! Casa Regală a României susţine unirea cu Basarabia!

  1. Există o eroare în care persistă mai mulți: Nu România trebuie să se unească cu Basarabia (aproximativ R. Moldova), ci aceasta din urmă, cu ROMÂNIA. A mai afirma cele de mai sus este ca și cum, în 1918, la 1 Decembrie, Regatul României a hotărât Unirea cu Transilvania și celelalte ținuturi de peste Carpați! Vă rog să luați seama la ce scrieți, deoarece tovarășul putler abia așteaptă o „unire” a României cu R. Moldova, în Comunitatea Euro-asiatică!

  2. Dragă Paganelis,
    Basarabia s-a unit deja odată cu noi (1918). Noi i-am cam abandonat în 1940, aşa că, mă gândesc, noi ar cam trebui să ne unim cu ei 🙂 Ei sunt uniţi din 1918 şi nu ştiu ca basarabenii să fi respins vreodată în mod oficial acest act istoric 😀

  3. George

    Tudore … Vorbesti prostii.Abandonat ? Nu.Noi am fost tot timpul alaturi de ei.E ca si cum ai spune ca atunci cand Rusii s-au retras in est la atacul lui Napoleon,ca i-a abandonat pe Rusii din Rusia Europeana.Nu i-a abandonat,doar i-au lasat singuri o perioada de vreme.Asa e si in cazul nostru,doar ca in cazul nostru NOI (TOTI) ROMANII am fost abandonati de VESTICI in ghiarele OLIGARHIEI BOLSEVICILOR care sunt si azi in politica si care distrug tara prin mentinerea acestei „republici” INEXISTENTE.

    Tu esti monarhist si patriot Roman sau unul care flirtreaza cu ambele idei ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s