Odihnă veşnică: Mihai Petrovici

Veştile rele se ţin lanţ…
Am aflat astăzi că dl. Mihai Petrovici, unul dintre finii Majestăţii Sale Regelui, a trecut dintre noi acum două luni, la sfârşitul verii, într-o zi de vineri, 25 iulie 2014 (a fost înmormântat duminică, 27 iulie, la cimitirul Pipera)… Vestea a căzut cu atât mai greu cu cât n-avea mult peste 70 de ani…. Dumnezeu să-l ierte!
L-am cunoscut în casa lui Radion Chiaburu, la 10 septembrie 2013. Venise să-i arate fotografii cu tatăl său, căpitanul Petre Petrovici, aghiotant regal, care i-a fost gazdă lui Radion în Bucureşti (locuia foarte aproape de Palatul Regal)… L-am revăzut la 9 aprilie a.c., când l-am invitat la prezentarea volumului „Povestea vieţii lui Radion Chiaburu”, şi la 10 mai, de Garden Party. L-am revăzut la 18 iunie, când ne-am plimbat prin Floreasca şi am stat la poveşti…
Era un om special. Avea un serios simţ al umorului. Era destul de mohorât că nu l-a revăzut pe naşul său, Majestatea Sa Regele. Suferise mult în perioada comunismului pentru acest botez…. I-ar fi plăcut să participe la o reuniune a „finilor regali” la Palatul Elisabeta (ultimul dintre care era Mihai Paleologu, fiul lui Theodor Paleologu). Îi promisesem, ultima dată când ne-am văzut, că voi încerca să aranjez ceva. Din nou, n-am fost vrednic…
Dumnezeu să-l odihnească!

Cu Radion Chiaburu. În fotografie: cpt. Petre Petrovici (fiul, respectiv, gazda).

9 aprilie 2014

9 aprilie 2014

Mihai Lungeanu:

„A plecat la Domnul… unul dintre ultimii Domni Adevărați Iubitori de Teatru, mereu prezent într-un fotoliu de orchestră personal, pe care îl onora cu privirea sa atentă, binevoitoare și cu scrisul său migălos, informat, de nedezmințit. A înnobilat cei cinci ani de Capșa radiofonică și cei zece ani de Majestic săptămânal, cu generozitatea naturală a marilor teatraliști. Arhiva noastră jurnalistică e mai bogată datorită observațiilor sale fine și la obiect, dar cea sentimentală a devenit mai săracă și mai tristă cu plecarea unui prieten discret spre odihna binemeritată, alături de prietenii săi de o viață… care îl vor însoți în eternitatea recunoștinței noastre.

Cu sincerul regretul că nu l-am ascultat povestind mai des, o ultima plecăciune din partea redacției Teatru.” (Revista Teatrală Radio, 26 iulie 2014).

A fost evocat luni, 8 septembrie 2014, la Hotelul Ramada Majestique.

 

Reclame

Un comentariu

Din categoria Universale

Un răspuns la „Odihnă veşnică: Mihai Petrovici

  1. Frumoasă postare și excelentă ideea reuniunii finilor. Mihail al meu e însă fin al Regelui mai mult ca nepot al lui Alexandru Paleologu, care era pe atunci unul dintre principalii monarhiști.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s