Majestatea Sa Regina Ana a României: „Un rege nu râvneşte la putere. El doreşte să aibă forţa de a dărui putere şi prestigiu poporului său.”

Mâine, de ziua Reginei Ana (Jubileul 91), scoţienii vor decide dacă vor să se separe sau nu de Anglia (Marea Britanie / United Kingdom). Sper, ca şi Regina Elisabeta a II-a – ”that the Scottish will “think very carefully about the future””. De observat, însă, că Majestatea Sa va rămâne regină a Scoţiei şi în cazul în care aceasta îşi obţine independenţa. [http://www.thetimes.co.uk/tto/news/uk/scotland/referendum/article4206204.ece]

Monarhia Salvează România

Majestatea Sa Regina Ana a României în dialog cu Doina Uricariu:

@ „Maximarul inferior”, vol. II (Polirom, 2010):

„Istoria demonstrează că monarhiile constituţionale nu-şi destabilizează poporul.” (p.96) „Cei care-şi pun problema monarhiei se gândesc la o formă de construcţie a României verificată istoric.” (p.115)

Un rege nu are voie să se rupăde poporul său. Toţi oamenii au dreptul să vadă, să i se adreseze. […] Poarta care duce la rege trebuie să rămână deschisă pentru toţi. […] Un rege nu poate întoarce spatele unei părţi din poporul său.” (pp.98-99)

Un rege nu râvneşte la putere, nu are complexul puterii. El doreşte să aibă forţa de a dărui putere şi prestigiu poporului său.” (p.98)

„Am văzut mulţi republicani fascinaţi de ceremoniile regale, ahtiaţi de protocolul regal, în vreme ce regii din actualele monarhii europene nu ştiu cum să trăiască mai simplu, mai firesc, mai…

Vezi articol original 45 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Universale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s