Marilena Rotaru: „În România există regalitate prin Familia Regală. Ceea ce are nevoie România în acest moment este monarhia.”

Monarhia Salvează România

Marilena Rotaru:

„Continuă confuzia între ”regalitate” și ”monarhie”. Cuvintele sunt tratate și folosite ca sinonime. Nu sunt.

Monarhia este un sistem de guvernare care poate fi pus în discuție.

Regalitatea este o realitate pe care o poți sau nu admira. Dar n-o poți contesta pentru că este ca fenomenele naturale. Asemenea unui copac cu rădăcini adânci, flori și fructe, Familia Regală se dezvoltă continuu. O poți contempla sau trata cu indiferență. Dar n-o poți contesta. Regalitatea poate conține monarhia, iar monarhia poate fi constituțională. Vladimir Volkoff, în cartea sa ”Despre Rege”, spune că ”regalitatea este ea însăși o constituție.” Există regaliști care nu sunt monarhiști și monarhiști care nu sunt regaliști.

În România există regalitate prin Familia Regală Română și modelul ei care s-a impus din ce în ce mai mult românilor. Ceea ce are nevoie România în acest moment, pentru ca aerul să devină respirabil, este monarhia. Monarhia constituțională…

Vezi articol original 21 de cuvinte mai mult

Reclame

3 comentarii

Din categoria Universale

3 răspunsuri la „Marilena Rotaru: „În România există regalitate prin Familia Regală. Ceea ce are nevoie România în acest moment este monarhia.”

 1. Marian

  Pâna nu demult ne toca la cap cu emisiunea „Ora Regelui”, pentru ca, nu-i asa, se crede cu spate tare, republica este garanțiunea tuturor drepturilor (Leonida), pentru ca într-o monarhie n-ar fi avut tupeul sa faca „Ora Republicii” 🙂

  Nu mai pun problema istorica sau sociala a „realitatii naturale” (nu ma astept sa stie sociologia preistorica, o peioada de 5 ori mai lunga decât istoria, deci mai naturala si mai reala) ci doar îndemn si eu ca sus-numitul Leonida: Națiune, fii deșteaptă! pentru ca, nu-i asa, Reacțiunea a prins iar la limbă. Ca un strigoi în întunerec, ea stă la pândă ascuțindu-și ghearele și așteptând momentul oportun pentru poftele ei antinaționale….

 2. Într-o monarhie, republica nu există, în România, Regele există.

 3. Marian

  Te-ai întrebat daca e rege? 🙂
  Mihai Argeseanu exista ca persoana fizica, oficial nu are nici o legatura cu forma de guvernamânt, mai ales când are rezidenta în Elvetia si nu în România, ma rog, chitibusuri.

  Si ca sa pun si mai multa sare pe rana (si lui pe coada), nu stiu cum se poate numi un copil nascut dintr-o casatorie cu o a doua femeie (putem sa ne inspiram de la Suleiman Magnificul), pentru ca nu stiu ca prima casatorie, cea cu Lambrino, sa fi fost vreodata „dezlegata” de biserica (s-a dat un act civil, laic, nenorocita a fost trimisa în exil cu tot cu plod si gata). Pe întelesul multimilor, Carol II a fost casatorit religios la Odessa de catre biserica rusa (act care are si valoare laica, asa cum era si la noi înainte de Cuza) si apoi înca o data cununat religios de catre biserica greaca la Atena, 3 ani mai târziu. Iar cum biserica respinge bigamia (desi mai toti patriarhii, precum si câtiva eroi biblici ca David si Solomon erau poligami) …. 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s