Regele Mihai şi “Grupul Infracţional Organizat” (3) Dan Voiculescu

Părţi anterioare: (1) Ion Iliescu, (2) Adrian Năstase. Titlul seriei trimite la sintagma lansată pe platforma În Linie Dreaptă:

„Un prieten din on-line, Bogdan, imi trimite poze de la decernarea Premiului de Excelentă al Fundatiei pentru Dezvoltarea Romaniei. Poze pretioase, pentru ca le credeam pierdute. Iar întrebarea cu care Bogdan însoteste fotografiile probează ”trainica” anormalitate în care ne-a instalat regimul portocaliu: ”Deci e posibil ca sefii de stat ai României să stea la aceeasi masă fără ostilitate, fără să evite să-si întindă mâna si să se privească în ochi??? ” Nu doar că e posibil; e o normalitate elementară. Pe care, cumva, am uitat-o.”

 Dan Voiculescu, 9 mai 2011

„Poză de grup: 25 octombrie 2012, la Palatul Elisabeta, la aceeași masă, Regele Mihai, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Dan Voiculescu. Oameni care nu s-au înghițit ani întregi, înghit acum unul lângă altul, sub privirea îngăduitoare a Regelui. Agonie sau extaz? Pe net părerile sunt împărțite. Unii văd în imagine expresia supremă a eleganței regale de a-și aduce alături foștii adversari, alții o impardonabilă lipsă de criterii. Eu sunt un mare admirator al primei perspective. Dar mă împiedic de relevanța celei de-a doua. Așadar care e ordinea criteriilor după care să judecăm fotografia istorică? Ce îi unește și legitimează pe cei trei invitați din persepectiva regală? Funcțiile, banii, puterea, idealurile, istoria recentă? Cel mai tare îi unește ura față de Băsescu. Care e atât de copleșitoare încât i-a făcut pe toți să treacă peste urile personale care, la un moment dat, erau și ele copleșitoare. Oamenii ăștia trei s-au disprețuit atât de profund încât au încercat să se elimine reciproc din viața politică și din spațiul public. S-au considerat unii pe alții cel mai mare rău al României. Acum sunt tovarăși în aceeași alianță politico-mediatică care extern ne-a împins aproape dincolo de marginea Europei, iar intern a pus la zid crema intelectualității românești. Două efecte puțin probabil pe placul Regelui.

– Cosmin Alexandru, “La Stânga Regelui”, 16 noiembrie 2012

………

23 septembrie 2011: Dan Voiculescu a publicat articolul Traian Basescu, pentru binele republicii, e timpul sa taci!:

„Incurci ilogic frustrarile tale cauzate de “Voiculescu”,“PSD” si “PNL”, cu imaginea unui reper istoric mondial, regele Mihai, in incercarea ridicola de a-ti camufla un grav esec de politica externa: refuzul acceptarii Romaniei in spatiul Schengen.

Fără să înţelegi, eşti cel mai puternic argument pentru monarhie. Eşti imaginea vie a erorilor ce pot deturna sistemul republican: o inteligenta miniona, care a ajuns in fruntea statului prin minciună şi impostură. Prestatiile tale din ultimele luni au dublat numarul romanilor care si-ar dori intoarcerea la monarhie.

__________

4 octombrie 2012: Fundaţia Dan Voiculescu a publicat ştirea: Regele Mihai va primi titlul Doctor Honoris Causa al Universității de Agronomie.

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Atitudini

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s