CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE TOPONIMIE ȘI GEOGRAFIE ISTORICĂ „NUMELE DE LOCURI: MEMORIE, PATRIMONIU, IDENTITATE”

București, vineri 24 octombrie 2014

sigleFacultatea de Geografie a Universității din București,  Institutul de Geografie al Academiei Române și Societatea de Geografie din România au deosebita onoare de a vă invita să participați la Conferința Națională de Toponimie și  Geografie Istorică „Numele de locuri: memorie, patrimoniu, identitate”.

Prin organizarea acestei conferințe, instituțiile organizatoare, doresc să creeze un cadru de dezbateri științifice deschise pentru geografii și specialiști din domeniile sale conexe interesați de problematicile de toponimie și geografie istorică. Conferința are ca principal obiectiv reunirea celor interesați de problematicile numelor de locuri, pentru a prezenta și a discuta despre cele mai recente aspecte tematice. Conferința are un caracter interdisciplinar, fiind deschisă cercetătorilor, cadrelor didactice din învățământul universitar și preuniversitar, precum și specialiștilor în cartografie sau GIS, responsabililor cu constituirea și gestiunea nomenclatoarelor toponimice din administrațiile publice centrale și locale etc.

Evenimentul se dorește a fi un cadru favorabil pentru dezbaterea problemelor teoretice, metodologice și aplicate privind numele de locuri și semnificațiilor lor pentru memoria, patrimoniul și identitatea locală sau regională.

Conferința va avea loc la București, vineri 24 octombrie 2014, la „Casa Universitarilor”, Strada Dionisie Lupu nr. 46, sector 1, București.

În speranța ca evenimentul nostru va fi de interes pentru dumneavoastră, vă așteptăm să participați la conferință!

Secțiuni tematice (detalii: aici):

1. În căutarea toponimelor pierdute! – valoarea de memorie și identitate istorico-geografică a numelor de locuri dispărute din uz natural sau prin intervenție administrativă
2. Toponimia naturală – reutilizări și noi denominări ale teritoriilor agricole și forestiere  în perioada post-comunistă
3. Toponimia oficială – semnificații ideologice și identități locale.
4. Odonimele – reflectare a realităților istorico-geografice și socio-culturale locale sau denumiri aleatorii administrative
5. Numele de locuri – reprezentări cartografice și metadate în aplicațiile GIS.
6. Reconstituirea peisajelor geografice umane și naturale prin cercetări de geografie istorică. Între realitatea din teren și dimensiunile semantice.
7. Geografia istorică – fundamente științifice pentru identitățile locale și memoria locurilor.

____________________

Înregistrări lucrare:  Taxă de participare și înscriere – 70 lei.

Înscrierea participanților cu comunicări (via formular online): până la 10 octombrie 2014

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria Universale

Un răspuns la „CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE TOPONIMIE ȘI GEOGRAFIE ISTORICĂ „NUMELE DE LOCURI: MEMORIE, PATRIMONIU, IDENTITATE”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s