Convorbiri cu Dieter Stanzeleit. Dincolo de Generaţii

DIN DOSARUL  „DIETER STANZELEIT”: 

19 aprilie – Pe ce se bazează pretenţiie lui Dieter Stanzeleit?

20 aprilie – Drept la replică: Dieter Stanzeleit. Răspuns transgeneraţional.

15 iunie – Ce făcea Prinţul Mihai în “ziua naşterii / botezului” lui Dieter Stanzeleit

_________________________

15 iunie:

VMT:

Revin asupra mailului din 20 aprilie:

Încă nu am primit şi aştept un răspuns pentru răspunsul meu adresat dvs.: https://tudorvisanmiu.wordpress.com/2014/04/20/drept-la-replica-dieter-stanzeleit-raspuns-transgenerational/
 
 
La 28 noiembrie 1939, Prinţul Mihai a vizitat fabrica de timbre împreună cu colegii de clasă.
La 1 ianuarie 1940, el şi regele Carol a asistat la serviciul divin oficiat în mijlocul trupelor din garnizoană (11:00), apoi au plecat cu trenul spre Bucureşti (13:30 – 17:50).

 
Întrebările mele:

Să înţelegem că Prinţul Mihai n-a fost prezent nici la naştere, nici la pretinsul botez?
Nu înţeleg, de asemenea, cum de s-ar fi putut naşte un fiu la doar două luni şi un pic de la căsătoria secretă (7 septembrie – 28 noiembrie). Să înţelegem că Dieter a fost conceput mai devreme?

În rest, cu gânduri bune,

Tudor Vişan-Miu

DS:
Da, aveti dreptate, intradevar am fost conceput mai devreme, la fel ca Regele Mihai. Dar in timp tatal lui Mihai n-a fost Carol, tatal meu a fost Mihai. Motivele pentru secretizarea casatoriei (dupa ma gandesc si partial a fost mentionat pe decretul regal care a permis casatoria aceasta):
1. mama mea era in luna 6 – 7 de graviditate, 2. razboiul a inceput la 1 septembrie si Carol a vrut sa fie neutral, o strategie a Romaniei care a fost aprobat la sedinta la 6 septembrie de Consiliul Ministrii. 
2. nu stiu la ce ora m-am nascut si cred ca Mihai n-a stat peste 24 ore la fabrica. In mod sigur n-a stat in totdeauna la mama mea, de ex. la 26 si 27 noiembrie a participat impreuna cu tatal Carol si Duduia la vanatorare. Faptul este ca pe data de 29 noiembrie Rockefeller a discutat cu Carol si imediat dupa nasterea mea vanzariile de petrol pentru Anglia au crescut enorm in timp in care cele pentru Germania s-au redus significant.
3. Carol de fapt era la Constanta la 1 ianuarie 1940 unde a ajuns exact la 12.15. A participat la Te Deum la cazarma Reg. 9 Calarasi dupa aceea a participat la Rezidenta la o receptie de Anul Nou. Unde el s-a aflat 74 ani in urma exact la botezul meu nu pot sa stiu, fiindca am fost prea mic. Botezul ar putea sa si fost in cazerna in secret sau ? Ceea ce pot citi din Insemnari zilnice ale lui Carol, regele a plecat dupa ceremonie la Bucuresti.
Dar daca casatoria a fost tinuta in secret, botezul meu dea semenea era secret.
Totusi eu sunt in viata, deci ne-secret.
Cu cele mai bune urari,
Dieter Stanzeleit
VMT:

1) „intradevar am fost conceput mai devreme, la fel ca Regele Mihai” -> Aveţi o informaţie clară, dincolo de speculaţiile epocii, că Mihai a fost conceput mai devreme? În epocă, faptul că Prinţul s-a născut la 7 luni şi 15 zile de la data căsătoriei (10 martie 1921) a fost interpretat ca o naştere prematură (şi pentru că regina Elena a avut probleme în timpul naşterii). O asemenea naştere este perfect posibilă: şi Winston Churchill, de pildă, s-a născut cu două luni mai devreme decât era aşteptat…

2) Faptul că dvs. aţi fost conceput mai devreme înseamnă că Mihai „a cunoscut-o” (folosesc termenul folosit în Biblie) pe Nerissa cu 9 luni înainte (dacă n-a fost tot o naştere prematură), deci în ianuarie 1939. Just noticing….
3) Recepţia de la 1 ianuarie 1939 a fost mai devreme de 12:15, conform ziarelor epocii şi chiar jurnalului:
Ajungând în Constanţa, Carol şi Mihai au asistat, la ora 11 (ora 11:45, în Însemnările lui Carol) la serviciul divin oficiat în mijlocul trupelor din garnizoană. Scopul vizitei era de a inspecta trupele concentrate.
La ora 13:30, Carol şi Mihai au plecat cu trenul regal din gara Constanţa spre Bucureşti, unde au sosit la ora 17:50.
4) După partida de vânătoare din 26-27 noiembrie de la Ruşeţu (jud. Brăila) şi Padina (jud. Buzău) – cu Urdăreanu, Dombrowski, col. R. Rusescu, amior Ilie Radu – ei s-au întors în capitală la 27 noiemrbie 1939, ora 18:55, fiind întâmpinaţi la gară de Gh. Tătărescu (cf. „Neamul românesc”, nr. 263 din 29 noiembrie 1939, p.2).
5) Ce legătură este între naşterea dvs. şi vânzarea petrolului pentru Anglia?
Urări bune, asemenea,
Tudor Vişan
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Atitudini, Jurnal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s