Kepler-186f

Video: http://www.space.com/25530-earthsize-exoplanet-kepler-186f-habitable-discovery.html

Ilustraţie de Danielle Futselaar

Ilustraţie de Danielle Futselaar

Despre existenţa extratereştilor şi Vaticanul a scris la 17 mai 2008 pastorul baptist Marius Cruceru:

„Am ascultat cu deosebit interes emisiunea lui Robert Turcescu de ieri despre declaraţia celui care conduce observatorul astronomic al Vaticanului. […] Ce-a înţeles lumea: VATICANUL A RECUNOSCUT EXISTENŢA EXTRATEREŞTRILOR. Asta nu-i o problemă de teologie, este o problemă de hermenutică. [….] Nu, Vaticanul nu a recunoscut nimic. Ce să recunoască? [….]

Un om de ştiinţă, care se întîmple să lucreze la Vatican, a spus ceva de genul: nu este improbabil din punct de vedere statistic ca, într-un univers care are atîtea miliarde de stele, galaxii etc., să fie undeva viaţă asemănătoare din punct de vedere biologic vieţii umane. Asta nu presupune admiterea teoriei evoluţioniste, nu presupune că Vaticanul posedă fotografii cu extratereştrii, ci presupune o problemă teologică.

Problema teologică este ce vom face acum: le vom spune ca Francis, fratello şi sorella?

…………………………

Ce facem dacă există alte fiinţe în univers? CE să facem, nimic!

Cu ce schimbă asta planul de mîntuire al lui Dumnezeu pentru om?

Biblia nu ne spune nimic despre extratereştrii, cum nu ne spune nimic despre fumat, avort sau masturbaţie sau alte lucruri. Absolut nimic, pentru că, Dumnezeu, care ne-a creat după chipul şi asemănarea SA, adică fiinţe inteligente şi cu bun simţ, ne creează cadrul de gîndire după care ne lasă să tragem singuri concluziile. Unii trag doar “confuziile” 🙂

Deci: există extratereştrii? Nu ştiu. Nici Vaticanul “n-a recunoscut-o”.

Dacă există, ei cum sînt mîntuiţi? Tot prin jertfa lui Cristos?

Dacă există şi n-au păcătuit şi n-au nevoie de jertfă? Dacă trăiesc ca Adam dinainte de cădere? (vorba cuiva ieri: dacă există, sper să nu ne semene)

Întrebări fără răspuns.

Dacă Dumnezeu a creat sau nu şi alte fiinţe şi lumi în acest univers uriaş…. nu ştiu, mă pot gîndi, pot imagina. Eu una ştiu: a creat lumea în care trăim şi are un plan de mîntuire pentru ea. Existenţa altor fiinţe şi lumi nu schimbă cu nimic datele problemei despre lumea în care trăiesc: şi anume că este păcătoasă şi că are nevoie de mîntuire prin Fiul.

…………………………

PRoblema mea nu este dacă există sau nu extratereştrii. Întrebarea fundamentală a fiinţei umane este: există sau nu Dumnezeu şi ce are de gînd cu privire la noi?

Ba, “m-am rîs” o grămadă. Am întîlnit interlocutori care sînt gata să creadă în omuleţi mici şi verzi cu ochii mari, pe care nu i-au întîlnit niciodată, decît gata să creadă în Dumnezeu, pe care Îl poţi întîlni la orice pas.

Se pare că extratereştrii există pentru cei care îi caută cu tot dinadinsul.

Dumnezeu există doar pentru cel care Îl caută cu tot dinadinsul.

Pentru cei care se ascund de Dumnezeu, Dumnezeu se ascunde.

Iată ce spune unul dintre cei mai cunoscuţi cercetători ai genomului uman.AICI.

Reclame

5 comentarii

Din categoria Casa pierduta

5 răspunsuri la „Kepler-186f

 1. Ioan C.

  Cine sunt „extratereştrii”

  „aţi umblat mai înainte, potrivit veacului lumii acesteia, potrivit stăpânitorului puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării
  (Efeseni 2:2)
  * Stăpânitorul puterii văzduhului, duhul care lucrează în fiii neascultării este, evident, diavolul.

  „11. Îmbrăcaţi-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotriva uneltirilor diavolului.
  12. Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.”
  (Efeseni 6:11-12)

  „Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor”
  (Apocalipsa 13:13)
  * Semne făcute de Fiara

  Cine sunt, deci, extratereştrii?
  Duhurile răutăţii, care sunt în văzduh (vezi mai sus Efeseni 6:12).

 2. Marian

  Biblia spune despre masturbatie, dar numele este diferit, vine de la Onan, cel care-si lepada samânta în spatele cortului înainte de a „intra” la femeia fratelui sau (cumnata, care va sa zica), si pentru ca a facut lucru rau în ochii Domnului a fost omorât (Facerea capitolul 38).

 3. Marian

  Problema teologica este foarte complexa si o mare parte din complexitate deriva din raspunsul la întrebarea daca ETii sunt mai evoluati decât noi.
  Prima parte a problemei e simpla – zeii (iarasi plural, Elohim) au creat cerul si pamântul, deci daca extraterestrii exista ei vin dintr-un loc „teologic inexistent”. Marea problema este deci reducerea gradului de „atotputernicie” al dumnezeului iudeo-crestin, pentur ca si altii au avut aceleasi puteri de au creat un alt pamânt undeva.
  Daca extraterestii sunt mai evoluati, mitul dumnezeului atotputernic cade de tot, pentru ca daca altcineva este mai bun decât noi, care suntem facuti dupa chipul si asemanarea lor, atunci si dumnezeii lor sunt mai buni decât ai nostri

 4. Frate Ioan,
  Nu ştiu dacă cititorii sunt pregătiţi pentru un asemenea şoc 🙂 – deşi sper că e în voia Lui ca unele lucruri să se întâmple într-un anumit fel….

 5. Pingback: un tn[r ]n expansiune | Dialog cu Mine Insumi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s