„În măsura în care ni s-a comunicat, am identificat”. Cum rezolvă Ministerul Educației Naționale problema excesului de talent al elevilor români.

Nu ştiu cât ajută un reblog. Însă, la cum se bâlbâie guvernul, gafând din ce în ce mai sigur, parcă îmi devine din ce în ce mai simpatică fosta doamnă ministru care s-a întâlnit cu echipa de elevi de la Vianu (din care face parte şi Arthur Nicolae, coleg din primele 8 clase şi prieten) şi, prin noul partid, le-a dat finanţarea…. Când opoziţia e mai capabilă decât puterea, e semn rău 😦

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Astăzi (13.04.2014), am urmărit online înregistrarea emisiunii Fabrica de la Realitatea TV (ediția de la 13:15), care a dezbătut problema fondurilor pentru elevii care au câștigat premii la concursul NASA. Aveți linkul mai jos.

http://www.realitatea.net/emisiuni/fabrica.html#emisiune13Aprilie2014-1315

Reprezentantul Ministerului Educației Naționale (nu-i știu numele pentru că în înregistrare nu este prezentat și nici nu are burtieră) a confirmat o situație șocantă pentru mine, deși o bănuiam. Ministerul habar nu are ce se întâmplă în sistemul preuniversitar de învățământ.
Încolțit de moderatoare cu întrebări dacă există la minister o evidență centralizată cu toate situațiile în care elevii români supradotați au nevoie de finanțare pentru ca cel puțin să se poată duce să-și ridice premiile câștigate (nici vorbă să fie ajutați să obțină rezultate de excepție), funcționarul MEN s-a apărat stângaci, spunând că „am identificat fonduri pentru susținere, în măsura în care ni s-au comunicat [aceste rezultate, n.n.]”.
Ce ne spune această exprimare? În primul rând că nu…

Vezi articol original 397 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Universale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s