Cum se înţeleg comuniştii

În contextul războiului de 6 zile arabo-israelian (5-10 iunie 1967):

Tov. I.B. Tito(Iugoslavia): … De asemenea, acolo unde se vorbeşte de faptul că agresiunea Israeulului a fost înfăptuită în cîrdăşie cu imperialismul american, să adăugăm «şi imperialismul englez».

Tov. L.I. Brejnev: Dacă adăugăm «şi imperialismul englez», slăbim ascuţişul îndreptat împotriva imperialismului american. […]

Tov. A. Novotny (Cehoslovacia): Să spunem «cercurile imperialiste şi în primul rând cele ale SUA».

Tov. W. Gomulka:Poate să spunem «anumite cercuri imperialiste», deoarece Franţa nu s-a amestecat.

Tov. A. Novotny: Să spunem că «agresiunea a fost rezultatul cîrdâşiei anumitor cercuri imperialiste şi, înainte de toate, ale SUA, cu cercurile conducătoare din Israel».

Tov. W. Gomulka: Să spunem «cîrdăşia anumitor cercuri imperialsite» şi înainte de toate ale SUA»

etc. etc. etc.

Comentariu: „Politica lumii se făcea după ureche şi ţambalagii comunişti hotărău soarta a zeci de milioane de oameni după cum le suna lor mai bine diapazonul leninist. Fără un minim de decenţă, de informaţie asupra situaţiei reale, de responsabilitate pentru pacea din Orientul Apropiat, se încerca să se ideologizeze o criză politică gravă în care oamenii de ucideau unul pe celălalt, neştiind că dogmaticii marxişti nu găseau fraza potriviă pentru un comunicat ridicol…” (prof.dr. Pascu Vasile)

[„Regimul totalitar comunist în România, 1945-1989”, Pascu Vasile, vol. II, p.885]

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria Istorie si Civilizatie, La Mintea Dictatorilor

Un răspuns la „Cum se înţeleg comuniştii

 1. Marian

  Eu unul consider aceasta discutie ca un PlusBonus al comunistilor. Dupa cum spune chiar primul verset din cea mai iubita carte biblica de catre evanghelisti, si anume din Evanghelia dupa Ioan.

  Am stabilit formatul, acuma sa trecem la substanta.

  Nu ma astept sa stiti, dar în 1967 SUA a fost presata de o anumita etnie cu putere financiara, mediatica si politica, sa intervina în sprijinul Israelului, caruia îi era frica sa nu fie atacat pe doua fronturi, ca Hitler.
  SUA s-a gândit sa aplice vechea stratagema, idee patentata care n-a dat gres niciodata (vezi USS Maine, Pearl harbour, USS Maddox etc). Acum era rândul lui USS Liberty. Marina si aviatia israeliana au atacat-o, sperând sa dea vina pe Egipt. Ghinionul lor a fost ca USS Liberty a respins atacul iar nave de patrulare rusesti au venit în ajutor, incidentul având loc în apele internationale.

  PS: tu chiar crezi ca americanilor se insufla Dumnezeu speech-urile fara sa stea la discutii ce cuvânt este mai potrivit sa descrie un concept?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s