Pungeşti – „zonă specială de siguranţă publică”, pe baza Ordinului 60/2010 al MAI

1) Din cauza acţiunilor violente şi repetate ale protestatarilor din zilele de 16 octombrie, 2, 3, 4, 5, 6 şi 7 decembrie, prin dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui s-a pus în aplicare ordinul 60 din 2010, prin care comuna Pungeşti a fost decretată ca fiind zonă specială de siguranţă publică“ – maiorul Marius Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău (sursa: „Adevărul”)

2) Ordinul MAI nr. 60/2010 – organizarea şi executarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice

Art. 12. — (1) Prin dispozitia sefului politiei municipale/orasenesti, in mediul urban si rural se pot constitui zone speciale de siguranta publica, in care se instituie dispozitive suplimentare de ordine si siguranta publica, folosindu-se inclusiv personal de la alte formatiuni ale politiei — investigatii criminale, detasamente de interventie rapida etc.
(2) Constituirea zonei speciale de siguranta publica are loc atunci cand pe un spatiu restrans se concentreaza un fenomen infractional — violente, trafic si consum de droguri, prostitutie etc.
(3) In momentul in care cauzele ce au determinat constituirea zonei speciale de siguranta publica au fost inlaturate, masurile speciale luate inceteaza.

[….]

Ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga
Bucureşti, 2 martie 2010.”

(via avocatnet.ro)

3) Măsuri speciale luate:  

«Mai multi cetateni din comuna vasluiana Pungesti au acuzat reprezentantii Jandarmeriei de o serie intreaga de abuzuri, sustinand ca oamenii nu sunt lasati sa iasa din case fara sa fie perchezitionati si chestionati. „La fiecare casa sta cate un jandarm. Nici in drum nu avem voie sa iesim fara sa dam socoteala jandarmilor. Nu intelegem pe cine apara ei aici, in slujba cui actioneaza”, a declarat un locuitor din Pungesti.

Autoturismele care circula de drumul judetean care face legatura intre Vaslui si Pungesti sunt in continuare oprite iar conducatorii auto sunt intrebati unde merg si cu ce scop

(via HotNews.ro)

__________

Comentariu:

Asemenea „măsuri speciale” sugerează, puţin fie spus, că zona ar fi de departe de „siguranţă publică”, ci extrem de nesigură 😦

Nu îmi dau seama exact în ce fel se bazează aceste măsuri pe art.12 din Ordinul 60/2010 dat de MAI: dacă ar fi avut un articol gen – „Forţele de ordine pot lua orice fel de măsuri consideră necesare pentru a pentru a menţine ordinea în zona declarată «zonă specială de siguranţă publică»”, da, asemena măsuri aberante ar fi avut resorturi în aberaţia unei asemenea prevederi care, pentru menţinea ordinii, ar asigura (în mod paradoxal) o libertate NELIMITATĂ celor care trebuie să asigure ordinea, una care să le permită inclusiv suprimarea cvasi-totală a libertăţii altora… 

Anunțuri

3 comentarii

Din categoria Atitudini

3 răspunsuri la „Pungeşti – „zonă specială de siguranţă publică”, pe baza Ordinului 60/2010 al MAI

  1. Ionut

    capitalism = satanism

  2. Ionut

    asa iti dai seama ca orice concept numit „socialism” sau „capitalism”, il poti aplica numai cu oameni credinciosi in Dumnezeul cel viu. Daca lasi astfel de concepte pe mana unor demoni ce ajung la putere, iata rezultatul. Avem un guvern satanic care face afaceri cu corporatii satanice si nu suntem singura tara cu un astfel de guvern.

  3. Pingback: Recapitulare (25) Copacul cu răvaşe | tudorvisanmiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s