Taxa anuală pentru reînnoirea domeniilor .ro

Am citit pe blogul istoricului George Damian despre faptul că, pe lângă taxa plătită odată pentru înregistrarea unui domeniu .ro, Ministerul pentru Societatea Informaţională – condus de domnul Dan Nica – va adăuga o nouă taxă, pe care proprietarii domeniilor .ro vor trebui să o plătească pentru a-şi reînnoi dreptul de a deţine acel domeniu.

Aparent, deşi până acum înregistrarea pe domenii se realiza „pe termen nelimitat”, prin această nouă prevedere, situaţia se va schimba: înregistrarea unui domeniu va trebui reînnoită în fiecare an. Se pare că în contractul pe care fiecare înregistrator de domenii îl semnează cu RoTLD (Romanian Top Level Domain), acesta poate oricând, conform punctului 5 al „Contractului pentru înregistrare”, „(1) revizui termenii si conditiile acestui (Intelegere) Contract”.

Despre o sumă vehiculată pentru această taxă am citit pe HotNews: „In cadrul intalnirii dintre ISP-isti (probabil Internet Server Providers – de la Asociaţia furnizorilor de Internet, n.m.) si RoTLD s-a adus in discutie ideea unei taxe anuale de pana in 10 euro„. Aparent, discuţia ar fi avut loc săptămâna trecută.

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria Universale

Un răspuns la „Taxa anuală pentru reînnoirea domeniilor .ro

  1. Pingback: Recapitulare (25) Copacul cu răvaşe | tudorvisanmiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s