Ziua…. penitenciarelor

“Din cauza faptului că apostoli Petru şi Pavel au fost în temniţă, au fost luaţi ca ocrotitori ai sistemului penitenciar din România” 

Astăzi, în România, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, este şi „Ziua Penitenciarelor” (instituită în 2004), despre care se ştie că au fost persecutaţi în timpul domniei împăratului Nero, închişi şi, la 29 iunie 67 d.Hr., li s-a tăiat capul.

Fraţi întru credinţă creştină, NU Petru şi Pavel ar trebui să ocrotească sistemul penitenciar: ei au suferit din cauza nedreptăţilor justiţiei. O lume dreaptă, neabătută de la credinţa dreaptă, nu are nevoie de închisori. Petru şi Pavel nu patronează penitenciarele, ci, cel mult (ca orice creştini postitori) privaţiunile alimentare şi tehnologice! Iar, la nivelul deţinuţilor, acestea nu sunt nicidecum…. apostolice…..

(articol republicat din 29 iunie 2012)

REVENIRE (29 iunie 2013): Admit că aprecierea mea de mai sus nu este infailiblă. De acea, vă invit să citiţi motivaţia pentru alegerea apostolilor Petru şi Pavel ca ocrotitori ai sistemului penitenciar:

  • „[….] În penitenciare ajung oameni care ştiu foarte puţin despre Dumnezeu, deci trebuie propovăduită, cu timp şi fără timp, Evanghelia lui Hristos;
  • Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au greşit mult în faţa lui Hristos, Petru s-a lepădat de El, iar Pavel i-a prigonit pe creştini, dar după căinţă puternică au fost iertaţi, deci pot fi un exemplu de iertare şi încredere în bunătatea lui Dumnezeu pentru cei ce greşesc;
  • Amândoi au fost închişi, nu pentru că au făcut ceva rău, ci pentru vina de „a-L fi predicat pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu şi Mântuitorul oamenilor”,


Au fost consideraţi, a fi cei mai potriviţi ocrotitori ai sistemului penitenciar din România.
 Protocoalele semnate între Patriarhia Română şi Ministerul Justiţiei, privind desfăşurarea Asistenţei Religioase în sistemul penitenciar românesc, primul din anul 1993 – la articolul 15, iar al doilea din anul 1997 – la articolul 10, prevăd că „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel vor fi consideraţi ocrotitori ai sistemului penitenciar din România”, iar Legea 293 din 28 iunie 2004, privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor – la articolul 77 stipulează: „Ziua de 29 iunie se proclamă ca zi a personalului din sistemul administraţiei penitenciare”.

(via Administraţia Naţională a Penitenciarelor)

Reclame

2 comentarii

Din categoria Sarbatoare

2 răspunsuri la „Ziua…. penitenciarelor

  1. Pingback: Recapitulare (7) Efervescenţă muli-laterală de 16 ani şi 6 luni | tudorvisanmiu

  2. Pingback: Recapitulare (19) Rusalii şi Sânziene | tudorvisanmiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s