De ce nu a mai apărut revista „Istorie şi Civilizaţie”?

Am avut astăzi curiozitatea să verific site-ul www.isciv.ro. Nu mai văzusem revista „Istorie şi civilizaţie” prin chioşcuri din februarie 2013 (nr.41). Astăzi am avut surprinderea să constat că acesta este chiar ultimul număr care apăruse, deşi au trecut deja mai bine de trei luni!

Am găsit în final explicaţia pentru acest fapt pe Facebook-ul revistei:

„Ne adunam lucrurile din redactie si ne amintim ca in septembrie 2009, cand am inceput revista, eram fericiti.  Redactia noastra de deasupra Bucurestiului, Spaiul Unirii, etajul 7, era o (si va ramane in amintiri) mai frumoasa decat orice sala de bal din lume, iar ideile noastre ne faceau sa credem cu tarie ca Istorie si Civilizatie isi scroieste, luna de luna, pas cu pas un nume si un bun renume.
Astazi este ziua in care ne adunam lucruril: carti, reviste, amintiri, invitatii si tragem oblonul peste o revista de istorie si peste o etapa frumoasa a vietii noastre. Bilantul redactiei este pozitiv, 42 de numere, zeci de mii de reviste ajunse la dumneavoastra, colaboratori generosi, minunati, oameni de carte. La contabilitate noi nu ne pricepem, doar la cuvinte! Traim cu mandria ca am fost redactia revistei Istorie si Civilizatie.”

Leg acest lucru de anunţul apărut în numărul din ianuarie 2013:Începând cu luna ianuarie 2013, doamna Georgeta Dimisianu se retrage din funcția de redactor-șef al revistei „Istorie și Civilizație”. Domnia sa a avut un rol esențial în realizarea publicației noastre, stabilind standarde de calitate științifică și editorială deosebit de ridicate. Redacția revistei „Istorie și Civilizație”, pentru care doamna Georgeta Dimisianu a fost un model, un prieten și un părinte spiritual, îi aduce cele mai calde mulțumiri!” (vezi editorial, aici). În locul stimabilei doamne, a venit în funcţia de redactor-şef (pentru scurt timp, se pare) dl. Cornel Constantin ILIE.

Şi eu, care mă întrebam de ce nu primesc răspuns la comanda pe un an!

Reclame

3 comentarii

Din categoria Istorie si Civilizatie

3 răspunsuri la „De ce nu a mai apărut revista „Istorie şi Civilizaţie”?

  1. Pingback: Recapitulare (19) Rusalii şi Sânziene | tudorvisanmiu

  2. Pingback: Un interes general scăzut pentru istorie | Servicii Memorialistice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s