Scurt tratat al schimbării tradiţiilor de revelion

PREAMBUL: Anul este, în fapt, o reprezentare calendaristică a mişcării de revoluţie a planetei (în jurul Soarelui). Din motive practice, acesta a fost conceput ca având 365 de zile. Totuşi, astronomic corect, acesta durează, în fapt, pe lângă cele 365 de zile, 6 ore, 9 minute şi 9 secunde. La fiecare patru ani, acele şase ore însumează o zi suplimentară (29 februarie). Totuşi, această convenţie nu anulează următorul aspect: trecerea dintre ani nu are loc la ora 24:00, ci la 6:09:09! În baza acestor argumente, propunem un nou mod de sărbătorire a Revelionului, după cum urmează:

ARTICOLUL 1. Noul an trece la ora 6:09:09. Pentru a se putea trezi la această oră, cetăţenii fie se vor trezi devreme dimineaţa, fie nu vor dormi toată noaptea. Pentru a respecta amândouă opţiunile, nu se vor mai aprinde artificii – care crează zgomot.

Tradiţii noi - GoogleARTICOLUL 2. Propunerile Google pentru sărbătorirea noului an la ora 6:09:09 pot fi deduse, în baza logo-ului alăturat, ca fiind următoarele:

1. Te scoli la ora 6:00. Recomandată este programarea ceasului cu câteva minute înainte, care să sune sub forma unei melodii agreabile.
2. Faci trei minute sport, până la 6:03.
3. Te relaxezi două minute, inspirând aer rece şi proaspăt de afară, până la 6:04.
4. Cânţi un minut, pentru a avea o voce puternică, până la 6:05.
5. Citeşti semnificaţia anului nou încă încă minut, până la 6:06.
6. Faci curat prin casă două minute şi jumătate, până la 6:08:30
7. Următoarele 30 de secunde le petreci cu calendarul vechi şi calendarul nou în mână, iar când trece anul, arunci primul dintre ele.

ARTICOLUL 3. Această sărbătorire a noului an se va face în funcţie de fusul orar al fiecărei ţări. În virtutea faptului că timpul variază pe suprafaţa planetei, nu se recomandă superstiţiile privind trecerea noului an, întrucât aceasta este sărbătorită de mai multe ori de-a lungul acelor 24 de ore şi, deci, efectul pozitiv al acestor practici superstiţioase este îndoielnic.

(acest tratat se bazează pe propruneri dintr-un articol de anul trecut, fiind făcute câteva modificări)

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Atitudini, Jurnal, Sarbatoare

2 răspunsuri la „Scurt tratat al schimbării tradiţiilor de revelion

  1. Ştiu ce spun mulţi în sinea lor: „Dar ce, voi, clericii, care ne vorbiţi mereu de virtute, sunteţi cu toţii plini de virtuţi?” Bineînţeles că nu. Există clerici nevrednici – ştiu lucrul acesta –, aşa cum există clerici vrednici de veşmântul lor. Dar pe tine, omule, nici păcatul celor dintâi nu te poate vătăma cu nimic, dacă mergi pe drumul lui Dumnezeu, nici virtutea celor din urmă nu-ţi foloseşte la nimic, dacă te afli pe drumul celui viclean. Oamenii care duc lupta cea bună, fie că sunt clerici sau mireni, vor moşteni Împărăţia cerurilor, pe care a pregătit-o Dumnezeu de la începutul lumii. Iar cei care păcătuiesc fără să se pocăiască până la sfârşitul vieţii lor se vor duce la osânda veşnică, ce s-a pregătit pentru diavol şi pentru cei care se învoiesc cu el. Fără nici o îndoială, osânda clericilor nevrednici va fi foarte grea. Dar nevrednicia anumitor clerici nu este o scuză pentru lenea ta şi nu îţi va uşura cu nimic pedeapsa atunci când te vei afla la Judecată.

  2. Pingback: Recapitulare (14) Pildele lui Hristos | tudorvisanmiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s