Unde-i Călăuza noastră?

De ce este atât de important referendumul de poimâine? Să fie alegerea unui nou Preşedinte scopul suprem al poporului român, aşteptat de mulţi ani, mai importantă chiar decât stabilirea componenţei noului Parlament? Răspunsul este probabil negativ: întrebat la Realitatea Tv despre acest lucru, Emil Hurezeanu a răspuns că importanţa referendumului a venit de sus în jos, adică de la cele două grupări de politicieni spre populaţie, creând o dihotomie între compania PRO şi ANTI Băsescu. 

Personal, nu simpatizez cu omul politic Traian Băsescu. Nu de puţine ori am asistat la modul său autoritar de a se adresa, sancţionând neiertător pe oricine iese din vorba lui, chiar şi când nu are dreptate (nu este un bun comunicator pe un fond nefavorabil dumnealui). Dacă aş avea drept de vot, aş fi votat negreşit pentru destituirea, dacă întrebarea ar fi fost referitoare la înlocuirea persoanei şi nu la actul suspendării (prin care înţeleg constituţionalitatea demiterii, adică legimitatea argumentelor). Consecinţele sunt încă discutabile: între prelungirea unui interimat cu 5 ani, cu riscul pe termen scurt de numiri subiective ale procurorilor generali şi şefului D.N.A., ori continuarea unui mandat de 2 ani, cu riscul pe termen mediu de prelungire a turbulenţelor la nivelul clasei politice, ce-i de preferat? Aiasta, concetăţeane, se va decide cu ştampila pe buletin ori un drum în plus sau lipsă la urne….

Oricum, câştigul nu există şi rămânen doar în pierdere, sau, parafrazându-l pe Vindecător:

“De peste douăzeci de ani, trăim ca sub blestem: acela de a găsi o călăuză care să ne treacă prin Zona de tranziţie. […] Răspunsul  nu cred că-l vom primi la referendum. Fie că rămîne, fie că pleacă, călăuza adevărată nu s-a inventat la Cotroceni şi tare mi-e teamă că n-o vom găsi acolo prea curînd.”

Reclame

3 comentarii

Din categoria Jurnal, PoliticOS si NepoliticOASE

3 răspunsuri la „Unde-i Călăuza noastră?

  1. mediesanul1234

    Dumnezeu e calauza noastra.In rest, ar fi bine sa ne vedem de treburile noastre.Ca de la astia n-ai ce sa te astepti.Fie ca votezi cu clanul Bonano(Basescu)sau cu Gambinii(Ponta)sau poate preferi Camora(Antonescu) tot cu mafioti te intalnesti.

  2. „Sa votam cu Dumnezeu de mana” este indemnul. Dar daca acest lucru ne duce tot la Cotroceni, n-ar fi mai bine sa ocolim urnele si sa mergem in Casa Lui de acest Sabat? Adevarat, Dumnezeu este in toate, insa El iti da, nu-ti baga si-n traista, adica nu-L poti lua cu tine in buzunar….

  3. Pingback: Recapitulare (8) Meniu de vară | tudorvisanmiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s