Păcatul suprem

Domnule păstor,

acceptăm faptul că sinuciderea este un păcat de neiertat este greu, foarte greu, dar nu pentru că, principial, am considera “auto-sfărâmarea templului lăuntric” [1] un păcat pardonabil ci pentru că, emoţional, ne este greu să acceptăm faptul că anumite persoane dragi nouă care au comis acest păcat ar putea ajunge în focul gheenei.

Credeţi-mă pe cuvânt, ştiu ce spun: străbunicul meu, Vasile Covaliov, militar în armata română, sub presiunea pericolului arestării de către armata germană (cu reverberaţii greu de suportat pentru familia sa: mama, soţia şi fiica) şi a propriilor păcate (jocuri de noroc, consum de alcool, preacurvie), cu toată dragostea ce o purta pentru apropiaţii săi, sub acoperişul propriei case, şi-a tăiat beregata cu briciul pe timpul nopţii iar, a doua zi, a murit.

Bunica mea maternă nu vorbeşte despre “viaţa de apoi” a tatălui ei şi, cu toate că i s-ar ridica o piatră enormă de pe inimă pretinzând faptul că pe tatăl ei, Domnul l-a iertat, cunoaşte foarte bine pedeapsa pentru păcatul sinuciderii.

”Nu ştiţi că voi sunteţi templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? Dacă nimiceşte cineva templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; căci templul lui Dumnezeu este sfânt, şi aşa sunteţi voi.” (1 Corinteni 3:16,17)

Anunțuri

3 comentarii

Din categoria Universale

3 răspunsuri la „Păcatul suprem

 1. Despre pacate se pot scrie multe si de fapt din momentul in care Biblia apare scrisa pentru instruirea omenirii ,persoanele umane ar trebui sa stie ce este pacatul ,care este puterea lui si la ce duce pacatul.Moise a fost o persoana aleasa in planul divin si a scos poporul Israel din tara Egiptului si timp de 40 de ani a calatorit in fruntea poporului spre destinatie;tara promisa Canan.
  Moise in viata sa a facut o crima ,David la fel conform cu 1 Samuel 17:45-50 David l-ar fi ucis pe Goliat cu praștia..Si totusi vedem ca aceste pacate sint iertate si ei folositi in planul divin pentru biruinta si ajungerea implinirii scopului divin.Azi pacatele sint la fel si ajung iertate daca sint recunoscute si nu se mai practica;Romani cap.6 ;”1. Ce vom zice, dar? Sa pacatuim mereu, ca sa se inmulteasca harul? 2. Nicidecum! Noi, care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in pacat? ….13. Sa nu mai dati in stapanirea pacatului madularele voastre, ca niste unelte ale nelegiuirii; ci dati-va pe voi insiva lui Dumnezeu, ca vii, din morti cum erati; si dati lui Dumnezeu madularele voastre, ca pe niste unelte ale neprihanirii. 14. Caci pacatul nu va mai stapani asupra voastra, pentru ca nu sunteti sub Lege, ci sub har. 15. Ce urmeaza de aici? Sa pacatuim pentru ca nu mai suntem sub Lege, ci sub har? Nicidecum. ”
  Si totusi multi prin pretentii se expun sfinti si chiar slujitori ai lui Hristos ,insa in viata de zi cu zi in partea sociala astfel apar pe paginile de accesare cu faptele firesti;
  http://izvoarecodrene.blogspot.com/2012/03/ziarul-necenzurat-al-lui-ioan-romeo.html
  Oare despre aceste fapte care redau faradelegea si puterea pacatului nu sint mai periculoase la cei in pretentie mai mult decat la cei care nu cunosc LEGEA DIVINA SI NU AU FACUT UN LEGAMINT CU DUMNEZEU SI DOMNUL ISUS?

 2. „Si totusi vedem ca aceste pacate sint iertate si ei folositi in planul divin pentru biruinta si ajungerea implinirii scopului divin” -> In privinta sinuciderii, survine urmatoarea problema teologica:
  – imparatul Saul s-a sinucis intr-un moment de desperare, aruncandu-se intr-o sulita [„Saul a zis atunci celui ce-i ducea armele: „Scoate-ţi sabia şi străpunge-mă, ca nu cumva aceşti netăiaţi împrejur să vină să mă străpungă şi să-şi bată joc de mine.” Cel ce-i ducea armele n-a voit, căci îi era teamă. Şi Saul şi-a luat sabia şi s-a aruncat în ea”, 1 Samuel 31:4]
  – judecatorul Samson si-a luat singur viata pentru a se razbuna pe filistini (facand dreptate), in folosul poporului sau, daramand stalpii casei iar aceasta prabusindu-se peste el [„Samson a zis: „Să mor împreună cu filistenii!” S-a plecat cu toată puterea, şi casa a căzut peste domnitori şi peste tot poporul care era acolo. Cei pe care i-a prăpădit la moartea lui au fost mai mulţi decât cei pe care-i omorâse în timpul vieţii”, Judecatorii 16:30]
  Acestia s-a fi ajuns in iad? Ar fi de neconceput.

 3. Pingback: Recapitulare (7) Efervescenţă muli-laterală de 16 ani şi 6 luni | tudorvisanmiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s