Propaganda Găinii de pe Pachetele de Pui

Comercianţii de carne de pui sunt propagandişti: iau sărmana găină din coteţul ei, o lipesc de masă şi-o ţin lipită cu gâtul de podea, ridică tocătorul şi, într-o clipă, pasărea a murit!; o jupoaie de pene, selectează numai ce-i bun de mâncat din animal, pun părţile comestibile într-un pachet, îl îngheaţă şi-l trimit la supermarket. 

Clienţii văd, aleg, cumpără, dezgheaţă, gătesc şi mănâncă; ce fac ei cu puiul nu ne interesează! Propaganda se face pe pachet: de ce, după ce-au trecut găina şi trupul ei neînsufleţit prin atâtea procese neplăcute, pun pe rămăşiţele ei bune de mâncat imaginea unei găini vesele?!? Credeţi că aşa arată o găină pe masa de tocat? Sau că ea produce carne în loc de ouă? Probabil nu: să ştiţi că băiatul luând un pachet de pui iar apoi aruncându-l în aer pentru a zbura este tot o victimă a acestei manipulări….

Aceeaşi situaţie şi pe cartoanele de ouă: găina sigur nu ni le dă cadou, iar singurul motiv pentru care-i mâncăm puradeii nedezvoltaţi este că dânsa n-are intelect şi putere pentru a se poate opune! Însă, în rest, instintele de mamă ar încuraja-o la reproducerea speciei, nu? Este normal să pui pe cutiile de ouă (mai ales din baterii!!!) imaginea unei găini sau unui cocoş vesel? 

Problema cea mai mare nu este că omorîm animale pentru a le mânca ci că – deşi facem acest lucru – avem pretenţia faptului că ‘dobitocul’ (nu-i insultă!) are conştiinţă de sacrificiul făcut şi-l face de bunăvoie. Dacă tot jertfim găina pe tejgheaua măcelarului, de ce o facem cu respect şi să scriem pe pachet: “ARIPIOARE DE PUI. Produs obţinut prin sacrificarea a cinci găini sănătoase”!

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria Universale

Un răspuns la „Propaganda Găinii de pe Pachetele de Pui

  1. Pingback: Recapitulare (5) M.(atrix).T.V. | tudorvisanmiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s