Ostrovul

Ostrovul… ce înseamnă el? “O insulă mai mare…”. Nu definiƫia, însemnătatea. Pentru părintele Anatolie, ostrovul era un loc liniştit, abandonat, unde mergea cu barca şi se ruga pentru iertare. Un mare păcat îi măcina sufletul. “Ce făcuse?”. Ce vrei tu să ştii ce era înăuntrul omului? Dar bine, îƫi spun: el şi-a vândut sufletul. Nu diavolului, însă pentru a trăi, a comis un mare păcat….
Ostrovul arată superficialitatea lucrurilor pe care oamenii le preƫuiesc atât de mult – o bătrână îşi vinde animalele pentru a închide ochii soƫului ei, plecat în altă ƫară; o femeie sărmană îşi păstrează copilul, promiƫând să facă sacrificii pentru a-l putea creşte; o altă mamă renunƫă la slujbă pentru împărtăşania băiatului ei; un călugăr arde cizmele şi plapuma, pe care ajunse să le iubească mai mult decât sandalele credinƫei şi podeaua rece a bisericii; un monah dă invidia la o parte, din dragoste pentru fratele său, pe care înainte nu îl plăcea, dar cu care se împacă înainte ca acesta să se urce în ceruri. Fireşte, nimeni nu face aceste lucru de bună voie…. Domnul le deschide ochii, prin robul său, Anatolie.

Interesnaia, nu? Îi mulƫumesc lui Daniel că ne-a trimis acest film, şi vă propun să-l vedeƫi şi voi.

Reclame

5 comentarii

Din categoria Jurnal

5 răspunsuri la „Ostrovul

 1. Draga Tudor, aseara am vazut primele 2 parti.
  M-ai facut curios si cred ca o sa merg mai departe.
  [esti un fin observator]

 2. „Tudor, Ostrovul e o rugaciune continua. Carbunii pe care dormea el pastrau in ei amintirea, dar si promisiunea luminii. Un foc fara flama care l-a ajutat sa se mantuiasca; flama era in sufletul lui. Este unul din filmele pe care le-as vedea la nesfarsit. (prima oara l-am vazut in rusa si l-am adorat fara sa inteleg cuvintele – ochii, vocea, mainile, carbunii, apa, zapada, pasii…insulita…toate mi-au soptit traducerea)” – Ileana Lazarescu, profesoara mea de engleza din clasele primare

 3. Tudore, s-a zbarlit pielea pe mine! Bravo pustiule! Esti mare!

 4. ion

  l-am vazut. dimneata urmatoare m-am trezit mormaind: Gospode, prastite menia, gresam!

 5. Pingback: Statistica lunară (12) Un an | tudorvisanmiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s